Nicușor Dan, Primăria Capitalei are datorii de 3 miliarde de lei

Nicușor Dan, Primăria Capitalei are datorii de 3 miliarde de lei

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a susținut joi seară, 29 octombrie, o declarație de presă la sediul Primăriei Municipiului București, primul eveniment de acest gen după investirea în funcție. 

 Primarul a anunțat care sunt principalele sale observații după prima zi în instituție. 

 „Am avut azi o primă zi de aveluare a instituției. Așa cum am spus, primele zile mă voi ocupa de chestiunile urgente și mă voi asigura că instituția poate să funcționeze. Mă voi ocupa de chestiunile urgente. Am avut o evaluare a direcției juridice. Am avut o evaluare preliminară care va continua mâine și am avut o discuție pe chestiunea coronavirusului.  Mâine o să avem o discuție tehnică despre termoficare, o discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor„, a spus Nicușor Dan. 

Primarul a vorbit și despre numărul mare de procese aflate în desfășurare. „Pe evaluarea juridică, Primăria Capitalei are în momentul de față 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează dacă oameni și instituții sunt nevoiți să meargă în instanță. Suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune„.

 Acesta a anunțat bugetul de care dispune pentru anul 2021 și a vorbit inclusiv despre datoriile găsite în primăria condusă până de ieri de Gabriela Firea. 

 „În linii mari, Primăria Capitalei și instituțiile din subordine, mai puțin companiile au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment. Bugetul de anul viitor, aproximativ 4 miliarde de lei. Nu poți, după ce ani de zile ai încasat 4 miliarde, nu poți să spui și să vii că vei încasă 7 miliarde„, a spus Nicușor Dan. 

 A mai avut discuții cu reprezentanți din DSP, DSU, MS, Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmerie, reprezentanți ai Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. O primă observație a fost că multe dintre aceste instituții nu au colaborat între ele. Primarul promite că se va asigura că aceste instituții să colaboreze. 

 La dicuții a abordat situația spitalelor, ambulanțelor, testare, ce e important să se facă în săptămânile următoare, către ce categorii de oameni se vor duce cu testarea în săptămânile următoare. Primarul a discutat și situația măștilor care există deja să ajungă la persoanele vulnerabile care au nevoie de ele și cum să facem că persoanele vulnerabile să primească asistență la domiciliu pentru a nu se expune riscului de a ieși afară din casă. 

  Acesta a explicat că există disponibilitate pentru ca spitalele din subordinea primăriei să intre în circuitul pentru bolnavii de coronavirus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.